
نرم افزار مدیریت ریسک (مدیریت خطر) با نرم افزار bpms
مدیریت ریسک چیست ؟
مدیریت ریسک به طور عمومی شناسایی کلیه فرایندهایی که باعث عدم اطمینان در ایجاد نتایج مطلوب و به حداقل رساندن این عوامل است. این عوامل در طول حیات فرایندها وجود دارد پس بایستی برای شناسایی این عوامل خطرساز و کاهش آن فعالیتهای مستمری از قبیل ارزیابی اجرای فرایندها، بررسی زمانبندیها و سایر عوامل مرتبط با مدیریت پروژه را رصد کرد. مدیریت ریسک تنها در ابتدای کار بررسی نمیشود و در طول زمان اجرای کار ممکن است عوامل جدید به موارد خطرساز اضافه گردد.
شناسایی عوامل ریسک
برخی از عوامل ریسک داخلی میباشد. به عنوان مثال ارزیابی نیازهای جدید مشتری و بروز کردن برنامه زمانبندی و تعیین اولویتهای جدید، تخصیص منابع لازم برای اجرای کارها که اساسا توسط تیم مدیریت پروژه قابل ارزیابی است عوامل ریسکهای داخلی میباشند. برخی دیگر از عوامل ریسک خارجی هستند همانند حوادث قهریه و سیل و یا تغییر قوانین مرتبط با کار که از سوی ما قابل پیش بینی نیست. فرایند آنالیز ریسک بایستی به گونه ای باشد که به صورت مستمر مراحل شناسایی ریسک، ارزیابی، مدیریت بحران در هنگام وقوع ریسک و پاسخگویی وجود داشته باشد.
نرم افزار مدیریت ریسک با نرم افزار bpms چگونه است؟
با توجه به اینکه هر صنعت مدیریت ریسک تخصصی خود را طلب میکند در این بخش نمیتوانیم نرم افزار مدیریت ریسک صنایع مختلف را که با نرم افزار bpms اجرا شده را به جزء مورد بحث و ارزیابی قرار بدهیم. ولی به طور کلی با نرم افزار bpms مجموعه فرمهایی که قرار است به عنوان عوامل ریسک در پروژه هستند ساخته میشود. برخی از این عوامل بدلیل وقوع در سایر پروژهها به عنوان ثبت تجربیات و دانش فنی مقابله با ریسک در فرایند نظیر “تجربیات مقابله با ریسک” ورود اطلاعات میشود. این فرمها بایستی در اختیار مدیران پروژه قرار بگیرد و با توجه به سرفصلهای موجود ریسک، تجربیات مقابله با آن را ثبت کنند. به مرور بانک اطلاعاتی از روشهای مقابله با ریسک به وجود میآید که با توجه به ثبت آنها، استقلال فرایند مقابله با ریسک از نفرات پررنگ خواهد شد و نقش بسیار ارزشمندی در پروژه های آتی بازی خواهد کرد. در بخش دیگری از کار که به کمک بخش مدیریت تصمیم گیری در نرم افزار bpms، جلوگیری از رویدادهایی است که باعث بروز ریسک میشود، صورت میگیرد.
به عنوان مثال در حوزه خرید، فرایند خرید به گونه ای بایستی پویا باشد که تامین کننده یا فروشندههایی که در تجربیات قبلی با ارائه خدمات نامناسب باعث تولید خطر در پروژه شده به لیست سیاه انتقال داده شود. و یا در حوزه HSE میتوان با بررسی تجهیزات موجود در جهت جلوگیری از پیامدهای احتمالی عمل کرد. به عنوان مثال تنظیم ارتفاع پارتیشن با ابعاد کامپیوتر در جهت آسیب رساندن به گردن و چشم کاربر که منجر به خستگی و در نتیجه هدر رفت منابع انسانی میشود بایستی به صورت دوره ای مورد ارزیابی قرار بگیرد. به مدیریت آلارم و یادآوری نرم افزار bpms یادآوریهای به صورت هوشمند قابل تنظیم خواهد بود.
با درود. بله. با یک جستجو در گوگل میتوان به منابع خوبی از تعاریف تئوری مدیریت ریسک رسید. بهر حال برای ارائه یک مطلب علمی در ابتدا بایستی مقدمه و تعاریف اولیه را ارائه کرد. مدیریت ریسک هم چیزی نیست که ما مدعی بشویم ایده شرکت ورجاوند است و یا اینکه تنها شرکت ما در حوزه مدیریت ریسک خدمات میدهد. ولی از بابت پیاده سازی مدیریت ریسک برخی از مشتریان اجرا کرده اند و اصولا برای هر ضنعت مدیریت ریسک خاص خودش را طلب میکند. سعی هم کردیم چند آیتم از مواردی که اجرا کرده اند را نیز مثال بزنیم. ولی بهر حال ما نرم افزار bpms را در اختیار مشتریان میگذاریم که اگر خواستند خودشان فرایند در آن تولید کنند. در صورتیکه تمایل دارید با ما تماس بگیرید تا مراجعی از مشتریانی که مدیریت ریسک را اجرا کرده اند به شما معرفی کنیم.
با سپاس
با سلام. ممنون از مطالبی که نوشتید. البته این مطالب خیلی کلی است و یا یک جستجو در گوگل هم میتوان به آنها رسید. آیا به معنی واقعی شما با نرم افزار bpmsتان مدیریت ریسک را ایجاد کردید یا خیر؟ یا اینکه فقط تئوری در سایتتان میگذارید؟