LowCode BPMS

BPMS کم کد چیست؟

با توجه به وجود نرم افزارهای متعدد bpms در کشور (اعم از BPMS ایرانی و BPMS خارجی) یکی از شاخصهای انتخاب آن کم کد بودن (Low Code) آن است.اما bpms کم کد به چه معناست؟ آیا بدین معنا که کلیه روالها بایستی به صورت درگ دراپی در سیستم ساخته شود؟ کاربر بایستی در چه حدی با دانش نرم افزاری آشنا باشد؟

بایستی بگوییم اینکه bpms بدون کد باشد معنی ندارد. همه نرم افزارهای bpms امکان کدنویسی را یکی از ویژگیهای خود میدانند و از محیط تولید کد پشتیبانی می‌کنند. اما این نباید بدین معنی باشد که هر کاری که می‌خواهیم انجام بدهیم بایستی نیاز به کد زدن باشد. بحث کد زدن در bpms بستگی به میزان پیچیدگی فرایند دارد. با ذکر چند مثال توضیح بیشتری میدهیم.

مثال ۱: بررسی موجودی کالا برای فرایند درخواست کالا : در فرایند درخواست کالا در صورتیکه موجودی در انبار به میزان مورد نظر نباشد سیستم بایستی فرایند درخواست کالا را فعال کند. بررسی موجودی کالا آیا بدون نیاز به کد نویسی قابل انجام است؟ اگر نیاز به صدا زدن وب سرویس باشد آیا نحوه صدا زدن آن بدون کد نویسی انجام پذیر است؟

مثال ۲: ارتباط با سیستم کارکرد پرسنل : ممکن است شما دارای سیستم ساعت زنی (تردد پرسنل) باشید و نیاز داشته باشید اطلاعات کارکرد را در فرمهای تایم شیت که در نرم افزار bpms ساختید رویت کنید؟ نحوه لینک نرم افزار bpms به نرم افزار تردد بدون نیاز به دانش SQL و یا استفاده از وب سرویس مقدور است؟

مثال ۳: اگر می‌خواهید فرایندهایی بسازید که نیاز به محاسبات پیچیده داشته باشد چاره‌ای جز تولید فانکشن ندارید. اگر فانکشنها در حد عملیات ساده ریاضی باشند به صورت ویژوال قابل استفاده هستند ولی اگر محاسبات مربوط به موجودیت دیگر باشد بایستی کمی کد زدن بلد باشید.

البته در نرم افزار BPMS کتیبه ما مدعی هستیم به صورت کم کد قابل بهره برداری بوده ولی در هر صورت برای فرایندهای پیچیده نمیتوان از کد نویسی اجتناب کرد. همه بستگی به پیچیدگی کار دارد. البته در صورتیکه در سازمان خود نفری ندارید که چنین دانشی داشته باشد این کار را به ما واگذار کنید.

روش تکاملی تولید BPMS کم کد چگونه است؟

شرکت ورجاوند در جهت تبدیل نرم افزار BPMS کتیبه به یک BPMS کم کد از یک روش تکاملی استفاده می‌کند. بدین صورت که به صورت دوره‌ای ارزیابی روی عملکرد نیروهای فنی پشتیبانی شرکت و نیروهای فنی مشتریها صورت می‌پذیرد. طی یک چک لیست مشخص می‌شود در کدام از بخش‌های نرم افزار زمان پیاده سازی بیشتری صورت گرفته است. به بیان دیگر در کدام از بخشهای توسعه فرایند، کدنویسی بیشتری صورت گرفته است. با نتیجه‌ای که از بازخورد عملکرد نیروهای فنی گرفته می‌شود، کمیته فنی شرکت تشکیل می‌شود. در این کمیته فنی که شامل نفرات تولید و پشتیبانی است مقرر می‌گردد کدام ازین موارد به صورت ویژوال و بدون داشتن دانش برنامه نویسی قابل مدل کردن است. بنابراین تصمیم گرفته می‌شود که این قابلیت در قالب امکانات جدید نرم افزار BPMS کتیبه به مشتریان ارائه گردد. این روند تکاملی بهبود قابل توجهی در کاهش سرعت پیاده سازی فرایندها خواهد گذاشت. این روش تکاملی فقط برای شرکتهایی امکان پذیر است که خودشان تولید کننده BPMS باشند نه اپراتورهای BPMS خارجی!

این مطلب دارای 2 نظر است

  1. varjavandadmin

    با درود و احترام
    خیر. در صورتیکه مشتری قرارداد پشتیبانی داشته باشد هزینه ای دریافت نمیگردد.
    با سپاس

  2. علی

    این ویژگیها با هزینه از مشتری گرفته میشود؟

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *