ProcessMaker

مروری اجمالی بر قابلیتهای ProcessMaker  رایگان

ابزار Processmaker توسط شرکت آمریکایی Processmaker به عنوان ابزار مدیریت فرایندهای کسب و کار (نرم افزار bpms) ارائه شده است. تاکنون بیش از ۱۰۰۰۰۰۰ بار دانلود نرم افزار Processmaker (بر اساس آمار سایت Processmaker) گزارش شده است. در حال حاضر Processmaker دارای ۳۵ نمایندگی در بیش از ۵ کشور می‌باشد. Processmaker دارای ابزارهای فرم ساز، گزارش ساز و ابزار طراحی گردش کار (Workflow) و داشبورد ساز (Dashboard) است که با توجه به نیاز کاربران، امکان طراحی فرایند را به مشتری می‌دهد. مشتریان بزرگی همانند تویوتا ، سونی و …. از نسخه حرفه‌ای Enterprise ProcessMaker  استفاده می‌کنند.
این شرکت با توجه به سیاست‌های فروش و نیازهای بازار اقدام به ارائه ۴ کلاس ابزار ProcessMaker کرده است: این چهار کلاس شامل متن باز (OPEN SOURCE) ، نسخه استاندارد (STANDARD) ، نسخه شرکتی (CORPORATE) و نسخه حرفه‌ای شرکتی(ENTERPRISE) کرده است. نسخه OPEN SOURCE به صورت مجانی بوده و از سایت Process Maker قابل دانلود می باشد. بقیه نسخه‌های Process Maker با توجه به کلاس و امکانات دارای قیمت‌های متفاوتی است که البته در سایت Process Maker قیمتی ارائه نشده است و بایستی از طریق فرمی که در سایت گذاشته شده درخواست خرید و اعلام قیمت را ارسال نمود. البته با توجه به تحریم‌های ایالات متحده امکان ارائه خدمات وجود ندارد و شخصا ایمیلی برای این شرکت فرستادم و مشخص شد در صورت نیاز به خرید بایستی از طریق کشور سومی اقدام صورت بگیرید و با توجه به قیمت بالا و افزایش مجدد آن و هزینه دلار مقرون به صرفه نیست. ضمن اینکه Processmaker نماینده رسمی برای خدمات و پشتیبانی در ایران ندارد و خود ما بایستی با Develop ویژگی در سیستم اضافه کنیم.
در هر صورت چیزی که می‌توان برداشت کرد این است که نسخه‌های رایگان آن در دسترس بوده و سایر نسخ و کلاسهای ProcessMaker قابل ارائه در ایران نبوده و صرفا نسخه قفل شکسته آن موجود است. صرف نظر از اینکه برخی از شرکت‌های همکار اقدام به فروش نسخه رایگان ProcessMaker می‌کنند باید در نظر داشت نسخه رایگان این BPMS دارای چه امکاناتی است. در جدول زیر که عینا از سایت ProcessMaker گرفته شده است امکانات این ۴ کلاس محصول بیان شده است:

مشخصات ProcessMaker

مشاهده می‌فرمایید که برخی از قابلیت‌های مهم نظیر داشبوردسازی و گزارش سازی پیشرفته، Process Validator (ماژول کنترل اعتبار پردازشها و فرایندها) ، جستجوهای حرفه‌ای و پیشرفته ، استفاده از فیلدهای تصویر مثل امضاء و … در کلاس مجانی ProcessMaker وجود ندارد. بنابر این اگر توقع پیاده‌سازی فرایندهای پیچیده را دارید بایستی نسخه‌های حرفه‌ای‌تر ProcessMaker را دریافت کنید و به نسخه رایگان ProcessMaker فقط به عنوان نسخه جهت تست و آشنایی با ProcessMaker بنگرید. طبیعی است که شرکتی با اون اندازه اگر به فکر ارائه محصول رایگان BPMS بود که نمی توانست از پس هزینه‌های شرکت خود بربیاید. ضمن اینکه برخی از شرکت‌ها با ارائه این محصول رایگان، خدمات پشتیبانی و راه اندازی فرایند را در قالب هزینه‌های جداگانه دریافت می‌کنند (که البته طبیعی است). نکته دیگر اینکه نرم افزار رایگان Process Maker از سوی شرکت ProcessMaker پشتیبانی نمی‌شود و بایستی پشتیبانی آن توسط شرکت‌های ایرانی صورت پذیرد و اگر مشکلی با آن داشتید بایستی حتما بر توان فنی شرکت ایرانی تکیه کنید و با توجه به اینکه ProcessMaker دارای نمایندگی در ایران نیست این پروسه به سختی قابل انجام است.

جمع بندی اینکه اگر این ویژگی‌ها به کار شما می‌خورد استفاده از آن مقرون به صرفه است. نکنه دیگر اینکه اگر  نرم افزار اتوماسیون اداری دارید به دلیل ارتباطی که بایستی با این سیستم داشته باشید دچار مشکل خواهید شد. چرا که هر دو سیستم دارای کارتابل مجزا هستند و کاربر دچار سردرگمی و جزیره‌ای بودن اطلاعات و … خواهد شد. پس به این نکته هم توجه کنید.

این مطلب دارای 2 نظر است

  1. Ali

    عالی بود

  2. فرناز

    از اطلاعات خوبی که دادید ممنون

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *