تعریف رادار چارت

رادار چارت یا نمودار راداری یا نمودار عنکبوتی یا نمودار ستاره‌ای، نموداری است که با نمایش یک یا چند، چند چندضلعی وضعیت متغیرهای مختلف مورد نیاز را ترسیم می کند. با مشاهده نمودار راداری، میزان نزدیکی و شباهت متغیرهای هم جنس قابل درک خواهد بود.

مقایسه وضعیت جاری کار با وضعیت تخمینی

یکی از کاربردهای اصلی رادار چارت مقایسه وضعیت جاری کار با وضعیت تخمینی و یا پیش بینی می باشد که با مقایسه کلیه ابعاد مورد نظر به لحاظ واقعی و پیش بینی، عملکرد واقعی کار قابل رصد خواهد بود.

Radar_Chart1

نمونه ای از رادار چارت

کاربرد فوق العاده رادار چارت در کنترل پروژه:

با توجه به ابعاد زیادی که برای کنترل پروژه و میزان پیشرفت واقعی و تخمینی (بر طبق برنامه زمانبندی) وجود دارد، مدیران تمایل دارند تا رصد همزمان تمام ابعاد پیشرفتی پروژه و مقایسه با پیشرفت تخمینی در یک نمودار واحد برایشان امکان پذیر باشد. تنها نموداری که به صورت شماتیک و قابل فهم برای مدیران این گزارش را ارائه میدهد رادار چارت است. در رادار چارت هر بعد از آن، یکی از ابعاد مورد نیاز مدیر است. دو نمودار نیز به صورت راداری روی هم قرار می‌گیرد. مثلا بعد پشرفت ریالی پروژه در دو دایمنشن واقعی و تخمینی (برنامه زمابندی). هر کدام از این دو دایمشن از دیگری جلوتر بود، نشان دهنده وضعیت بهتر آن نسبت به دایمنشن دیگر است. سعی می‌کنیم با این مثال عددی رادار چارت را بهتر درک کنیم. فرض کنید پروژه ای دارید که دارای ۴ فاز است. هر فاز داری پیشرفت واقعی و ریالی است. این اطلاعات به شکل زیر از یک سیستم مدیریت پروژه(PMIS) و یا نرم افزار BPMS تولید شده است.

Radar-chart2

نمودار راداری اطلاعات بالا، به شکل زیر ترسیم می‌گردد :

radar_Chart2

در هر جا بعد آبی رنگ جلوتر بود وضعیت واقعی از پیش بینی بهتر است.

در شکل زیر یک نمونه رادار چارت که در نرم ابزار داشبورد ساز ورجاوند ساخته را مشاهده می‌کنید. در این چارت پیشرفت ریالی واقعی و تخمینی پروژه ها به تفکیک استان قابل نمایش است (اعداد کاملا تصادفی است و واقعی نیست). در مناطقی که نمودار بنفش جلوتر است پیشرفت پیش بینی از واقعی جلوتر است (یعنی کار دارای تاخیر ریالی است) و در مواردی که نمودار سبز رنگ چلوتر است یعنی کار پیشرفت واقعی بهتری نسبت به پیش بینی داشته است.

 

Radar_Chart_Sample2

نمونه رادار چارت پیشرفت ریالی واقعی و تخمینی پروژه به تفکیک استانهای کشور (اعداد کاملا تصادفی است و واقعی نیست)

این مطلب دارای یک نظر است

  1. علی

    این مقاله خوبی بود. ممنونیم

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *