BPMS یا برنامه نویس

استفاده از برنامه نویس یا BPMS ؟ مساله این است!

معمولا چالشهايي براي استفاده از نرم افزار bpms و پياده سازي فرايند با استفاده از محيطهاي توسعه نرم افزار (Developing environment) در سازمانها وجود دارد. يک نظريه مبتني بر اين است که استفاده از نرم افزار BPMS بسیار پرهزینه بوده و یادگیری استاندارهای مرتبط با BPM زمان بر و پیچیده است. در طرف دیگر برخی از کارشناسان هم معتقد هستند که بکارگیری تیم تولید نرم افزار و استخدام برنامه نویسان مجرب نیز هزینه بالایی را به سازمان تحمیل می کند.

حال سعی کردیم با بیان اجمالی مزایا و معایب هر دو روش را به زبان ساده و قابل درک، کمکی به انتخاب و آگاهی مدیران کلان سازمانها در پیاده سازی فرایندهای سازمانی داشته باشیم.

۱- هزینه تولید: معمولا پیدا کردن و استخدام برنامه نویسان مجرب و ماندگاری آنها در سازمانها یکی از دغدغه های ذهنی مدیران مرتبط با آنها می باشد. مکانیزم شناسایی و جذب برنامه نویس حتی در یک شرکت مهندسی نرم افزار نیز یک پروسه ای حساس می باشد. از طرفی میزان حقوق و مزایای یک برنامه نویس در سال نیز معمولا قابل توجه بوده هزینه سالانه آن شاید از خرید یک نرم افزار BPMS نیز بیشتر باشد. در حالیکه هزینه خرید نرم افزار BPMS و تولید فرایند با آن بسیار پایین تر است.(البته بستگی به قیمت نرم افزار BPMS هم دارد و اگر BPMS های خارجی باشد ممکن است هزینه آن بسیار بالاتر باشد!)

۲- سرعت: بدلیل تولید فرایند و عناصر وابسته به آن نظیر جداول، فرمها، فیلدها، ارتباطات داخلی و … توسط موتور BPMS پروسه نسبت به تولید توسط برنامه نویس بسیار سریعتر خواهد بود. امکانات آماده BPMS همانند ابزارهای فرم ساز، گردش کار و … باعث تولید سریعتر فرایند می شود.

۳- کیفیت: یکی از فرایندهای بسیار مهم در تولید نرم افزار، فرایند کنترل کیفیت و تست است. از آنجا که تولید فرایند با BPMS توسط موتور انجام می گیرد و این موتورها تست شده به مشتری ارائه می شود معمولا تولید فرایند با BPMS نیاز به تستهای که برای فرایندهای برنامه نویسی شده است ندارد. به بیان دیگر دامنه تست BPMS بسیار محدودتر و ساده تر می باشد.

۴- وابستگی: تولید فرایند با BPMS وابسته به موتورهای BPMS است در حالیکه تولید فرایند توسط برنامه نویس وابستگیهای زیادی به وجود می آورد.

۵- نیازهای خیلی خاص: نیازهای خیلی خاص توسط برنامه نویسان قابل انجام است در حالیکه این نیازهای خاص توسط هر BPMS قابل اجرا نیست و بستگی به قدرت موتور BPMS دارد.

j1

این مطلب دارای 3 نظر است

  1. علی اصغر مونسان

    ممنون از مقاله خوبتون

  2. varjavandadmin

    با درود
    برنامه نویسان که هیچ وقت بیکار نمیشوند :) .
    اول اینکه ما خودمون شرکت نرم افزاری هستیم و برای توسعه ابزار BPMS برنامه نویس داریم و سرکار هستد :)
    دوم اینکه ما نگفتیم با وجود BPMS وجود برنامه نویس توجیهی نداره. با BPMS میشود کارهایی که قبلا برای تولیدش برنامه نویسی کرد را با هزینه و زمان بهتر انجام داد. این مقایسه مثل مقایسه یک ربات با نیروی انسانی است. در هر صورت نقش نیروی انسانی را نمیشود صفر کرد. اگر برنامه تویس .net کار هستید برای ما رزومه بفرستید.

  3. عباس

    با احتساب تفسیر شما با وجود نرم افزار bpms بایستی برنامه نویسان بیکار میشوند دیگر؟

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *